Grafično oblikovanje nas spremlja vsepovsod. Logotipi, vizitke, platnice knjig, plakati, etikete, mobilne aplikacije, spletne strani… Naštevanje se bi lahko nadaljevalo v nedogled, a to je le del grafičnega oblikovanja.

Po mnenju ameriškega inštituta za grafično umetnost (AIGA) je grafično oblikovanje opredeljeno kot »umetnost in praksa načrtovanja in projiciranja idej in izkušenj z vizualno in besedilno vsebino.«

Lahko bi rekli, da nam grafično oblikovanje na vizualen način sporoča ideje in informacije.

Kaj vse obsega grafično oblikovanje?

Po navadi ljudje ob besedi grafično oblikovanje sprva pomislimo na tiskovine in oglase. A v današnjem času, je grafično oblikovanje vse bolj digitalizirano.

Tako grafično oblikovanje zajema celostne grafične podobe (CGP) podjetij, oblikovanje tiskovin in spletno oblikovanje, vizualno osnovo prostorov in animiranje ter oblikovanje raznih embalaž ter drugih grafičnih izdelkov.

Grafično oblikovanje zajema vse od idejne zasnove, izdelave in oblikovanja, do realizacije in izdelave dejanskega produkta.

Na čem temelji in kaj vključuje grafično oblikovanje?

Glavni elementi grafičnega oblikovanja so struktura, barva, linija, oblika, velikost, prazen prostor in tekstura. Kot pri vsakem ustvarjanju se moramo tudi tukaj držati načel oblikovanja, ki so smernice za doseganje želenih ciljev.

Načela vključujejo ravnovesje, kontrast, poudarke, premikanje, deleže in ritem. Načela lahko kdaj tudi kršimo, a to moramo storiti premišljeno.

Kakovostno grafično oblikovanje in zakaj ga potrebujemo?

Pri vsakem podjetju je pomembno, da je storitev grafičnega oblikovanja kakovostna. Tvoj logotip, oblikovanje tvoje spletne strani ali mobilne aplikacije lahko pomaga tvojemu podjetju izstopiti iz konkurence.

Na spletu dandanes že najdemo izdelane predloge, a mi vam priporočamo, da skupaj z nami stopite izven okvirjev in tako skupaj izdelamo povsem vaše izdelke s kombinacijo vaših in naših idej.

Vsekakor dobro grafično oblikovanje lahko razlikuje vaše podjetje od drugih, saj je po navadi unikatno in prirejeno posebej za vas. Zato ima grafično oblikovanje veliko vlogo v današnjem konkurenčnem svetu poslovanja.

Potrebuješ pomoč?

Vaša blagovna znamka je simbol, po katerem vas prepoznajo vaše stranke. Pomembno je, da si vzamete čas in jo premišljeno ustvarite. Z veseljem vam pri tem na pomoč priskočimo mi.