Google oglaševanje je vse bolj pogosto in priljubljeno. S pravilnim in premišljenim ustvarjanjem oglasov, se vaš trud poplača, saj vam prinaša konverzije, posledično pa nizko ceno na klik. Kaj sploh je google oglaševanje, kaj so omenjene konverzije in kaj nam pomeni nizka cena na klik?

Kaj je google ads oglaševanje?

Google Ads oglaševanje deluje po principu uporabniškega iskanja izdelkov in storitev, ki jih ponujaš. S pravilno nastavljenim oglasom lahko dostopaš do potencialnih strank.

Na začetku oglaševanja se moraš vprašati kaj si želiš z oglasom doseči, na primer, ali želiš pridobiti več kupcev v spletni trgovini ali želiš prejemati večje število klicev v tvoje podjetje, definirati moraš cilj.

Poleg ustrezno definiranega cilja, je pomembna pravilna izbira območja in ciljne skupine, se pravi kje in komu se bo oglas prikazoval. Nastavi še dodatne nastavitve in mesečni proračun ter oglas tudi objavi.

Ko je oglas narejen in odobren, se lahko prikaže vsakič, ko uporabnik izpolni naše kriterije, ki smo jih nastavili med izdelavo oglasa. Plačal boš samo ob interakcijah strank s tvojim oglasom.

Ali se google oglasi splačajo?

Google oglasi se splačajo! A moramo biti pri izdelavi le teh zelo pozorni na izbiro ustrezne kampanje, ključnih besed in ciljne publike. Pomembno je, da tvoj oglas vidijo in nanj kliknejo potencialni uporabniki.

Poleg omogočanja množičnega oglaševanja, je Google Ads v primeru s klasičnim oglaševanjem in pravilnimi nastavitvami relativno ugoden.

Izraz številka 1:  Ključne besede

Pri izbiri ključnih besed moramo biti pozorni, saj je za nekatere ključne besede zanimanje višje, kar pripomore k višji ceni.

Vedno, ko izdelujemo oglas si želimo, da bi bila za posamezno ključno besedo konkurenca šibka, da bi nam beseda prinesla čim več obiskov (dobro bi bilo okoli 100 000), ne smemo pa pozabiti na ceno, ki mora biti čim nižja.

Ključne besede moramo izbrati premišljeno ter z njimi ne smemo pretiravati.

Izraz številka 2:  Ponudba

Dobro načrtovana kampanja bo stremela k izpolnitvi cilja tvojega podjetja. O ponudbi govorimo, ko imamo v mislih najvišji znesek, ki smo ga pripravljeni plačati. Ko uporabnik na strani z rezultati klikne na tvoj oglas, ga Google preusmeri na tvojo spletno stran.

Zaradi dobro načrtovane kampanje bodo iskalci pridobili želeno informacijo o izdelkih ali storitvah na tvoji spletni strani in oddali naročilo ali vzpostavili kontakt s tvojim podjetjem.

Izraz številka 3:  Ocena kakovosti

Sproti je potrebno spremljati izpostavljenost oglasov. Analizirati moramo tudi ostale rezultate s pomembnimi informacijami, kot je analiza ključnih besed, uporabljenih v tvojem oglasu.

Izraz številka 4:  Uvrstitev oglasa

Ko potencialni uporabnik na Googlu vpiše eno izmed izbranih ključnih besed, se mu pojavi oglas s povezavo na spletno stran tvojega podjetja.

Za določeno ključno besedo se lahko pojavlja več oglasov različnih podjetji. Eden izmed kriterijev za višji prikaz na strani je plačilo, in sicer, tisto podjetje, ki je pripravljeno ponuditi najvišji znesek za posamezni klik, bo oglas prikazovalo na vrhu.

Izraz številka 5: CPC

Google oglaševanje se odraža s CPC – cost per click, kar pomeni, da se plačuje po kliku. Cena je odvisna od povprečne cene klika in količine klikov. Višina cene na klik pa je odvisna od ključnih besed.

Cene na klik so lahko različne, najnižja cena se začne pri 0,1 €. Za boljšo učinkovitost je smiselno nastaviti mesečni proračun za oglaševanje.

Izraz številka 6: Konverzije

Spremljaj analizo in uravnavaj proračun ter aktivnost samega oglasa. Opazuj tudi konverzije, saj nam podajo veliko informacij o uspešnosti google oglasa.

Potrebuješ pomoč?

Nudimo celotno postavitev in upravljanje Google oglaševanja, ali optimiziramo že obstoječe oglase. Želiš nekaj povsem drugega? Pošlji nam sporočilo in dogovorili se bomo.